Ових дана у кабинету начелника општине Соколац Милована Бјелице одржан је састанак са градоначелником Града Источно Сарајево Љубишом Ћосићем, одборником у Скупштини општине Соколац и Скупштини града ИС Страхињом Башевићем и шефом Клуба одборника СНСД-а Ђорђем Радићем како би били настављени разговори у вези са пројектима на подручју нааше локалне заједнице. Потврђена су улагања Града Источно Сарајево у пројекат реконструкције Улице Цара Лазара у комплетној дужини са тротоарима и три попречне улице и то: Романијска улица, Улица Радомира Нешковића и Улица Јове Јанковића. Како је раније предвиђено радови, по овом пројекту, изводиће се у двије фазе.

-Планирано је да прва фаза буде завршена сљедеће године., а друга фаза изводиће се у току 2024. Њихова укупна вриједност износи 1.000.000 КМ. Ријеч је о пројекту за који смо се дужи период залагали, а који је од стратешког значаја за нашу општину – казао је један од учесника састанка Страхиња Башевић.

Према његовим ријечима ништа мање није значајана изградња канализације у Мјесној заједници Кнежина, на локалитету Батово.

-У питању је раније започет пројекат изградње канализационе мреже, који подразумијева и припајање поменутог дијела МЗ на главни канализациони систем. У ове сврхе треба издвојити 162.000 КМ.

Осим наведених пројеката, у које ће Град уложити значајна средства, на састанку је дефинисан закључак који се односи на горући проблем у нашој локалној заједници, а то је функционисање Аутобуске станице.

-Град Источно Сарајево и општина Соколац ће у скоријем периоду потписати Споразум као привремено рјешење за функционисање аутобуског саобраћаја. Градоначелник је обећао да ће Град Источно Сарајево у ту намјену усмјерити 150.000 КМ из градског буџета сљедеће године, а остали износ од 330.000 марака требало би да буде увршетено у буџет Општине Соколац. Споразумом ће бити дефинисана динамика плаћања. Осим најважнијег дијела договора који се односи на оспособљавање аутобуског саобраћаја до коначне реализације и преласка Аутобуске станице у власништво Општине, у склопу овог пројекта предвиђена је куповина земљишта у власништву Аутобуске станице, гдје ће се у неком будућем периоду извршити изградња новог Ватрогасног дома – појаснио је Башевић.

Аутобуска станица на Сокоцу, годинама уназад функционисала је у власништву „Аутохерца“, приватне фирме из Груда.