Предајом рапорта предсједнику Републике Српске Милораду Додику, сјећањем на страдале колеге али и уз нове полазнике Министарство унутрашњих послова Републике Српске (МУП) обиљежио је крсну славу.

Посебан разлога за славље био је и то што су и званично отворене нове просторије Полицијске академије у Центру за обуку. Простираће се на 10.000 м2 а кадети ће од сад имати најбоље услове.

Све то је доказ да Република Српска стоји чврсто на ногама а да је МУП снага која се брине за њену безбједност, поручио је министер Драган Лукач.

„Кроз Центар за обуку прошло је 3.000 припадника, по неколико мјесеци. Настављамо да улажемо, да дижемо капацитете све у циљу безбједности грађана и безбједности Републике Српске“, рекао је Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да ће будући полицајци бити обучени по најбољим стандардима и на патриотзму и биће прави чувари Српске.

Додик је додао да су управо они стуб за очување безбједности грађана, имовине и уставног поретка Репубике Српске и да ће се зато радити на побољшању њиховог статуса.

„Наша намјера је да развијамо полицију и да вратимо полицајцу статус који је раније имао а не да буде неко ко мора да се устручава или да се повлачи пред неким изазовима“, порчио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истиче да сви треба да буду поносни на изградњу овог Центра.

„Треба сви да будемо поносни на наша заједничка достигнућа кад погледамо данас овај Центар за обуку. И прије неколико година смо говорили да ћемо новим садржајима да употпуњујемо овај центар како бисмо имали и модеран центар и услове за рад и боравак наших нових полицијских кадрова и данас могу рећи да сам поносна што смо успјели да имамо један овакав модеран Центар“, поручује Цвијановић.

Колико је то важно увјерили су се и кадети. Иако су при крају обуке знају да ће њиховим будућим колегама и те како значити све што имају од данас.

„Сљедећа класа имаће боље услове мислим да је стварно одлично“, рекла је Љепа Максимовић, кадет XXIII класе Полицијске академије.

Оно што је најважније све њих посао већ чека, а од данас и најбоља обука током школовања.