Фото: Катера

Одборници Скупштине града Источно Сарајево разматраће у четвртак, 1. децембра, нацрт ребаланса буџета за 2023. годину, који је планиран у износу од 14.274.610 КМ.

Одборници ће разматрати и нацрт ребаланса буџета града за 2022. годину, саопштено је из Градске управе.

На дневниом реду биће информација о заштити животне средине на подручју града, с посебним освртом на област вода и заштиту изворишта воде за пиће, те информације о стању у области средњег образовања на подручју града Источно Сарајево, о стању у области информисања, као и информација о проглашењу Парка природе „Требевић“.

Одборници ће разматрати извјештај о раду и финансијском пословању невладиних организација које се финансирају из буџета града Источно Сарајево за 2021. годину, те извјештај о вјерским заједницама за 2022. годину на подручју града.

На скупштинском засједању биће ријечи о измјени и допуни Одлуке о категоризацији угоститељских објеката на подручју града, као и приједлозима одлука о инспекцијама града и заштити животне средине на подручју Источног Сарајева.

На дневном реду биће и приједлози одлука о такси-превозу на подручју града, о допуни одлуке о јавном превозу лица и ствари у друмском саобраћају, те допуни одлуке о трговини на подручју Источног Сарајева.

Почетак сједнице, која ће бити одржана у сали Скупштине града Источно Сарајево, заказан је за 9.00 часова