Фото: Бојан Д.Тошић

У оквиру Ерасмус+ пројекта К152 „International Youth Mobility“ студенти и професори Високе школе за услужни бизнис Соколац, били су домаћини студентима партнерских организација из Белгије, Италије, Румуније и Турске у оквиру провођења активности на пројекту “Не дискриминацији”, односно активности за младе у сврху борбе против расизма, спрјечавања предрасуда и дискриминације према избјеглицама, рањивим групама и мигрантима.

Фото: Бојан Д.Тошић

Учесници су разматрали многобројне идеје и могућности с циљем развијања свијести учесника, циљаних група и институција у вези са проблемима дискриминације; интеграције борбе против дискриминације у свакодневном животу учесника пројекта и циљаних група; повећања толеранције и емпатије; олакшања приступа и комуникације са организацијама које се у својим заједницама боре против расизма и дискриминације.

Фото: Бојан Д.Тошић

Велики допринос пројекту којим руководи професорица наше школе Мр Ивана Ђурић Мојсиловић, дао је и професор Високе школе Доц. др Дражен Еркић, који је учесницима одржао предавање на тему ”Дискриминација и откривање кривичних дијела везаних за дискриминацију у Босни и Херцеговини”.

Фото: Бојан Д.Тошић