Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности након одлуке Аљбина Куртија да Ненада Рашића противуставно и противно Бриселском споразуму именује за министра за заједнице, као и срамне реакције Европске уније на тај потез.

– Избор Рашића, човека који је добио мање од 1 одсто, показује да Приштина жели прогон и протеривање Срба. Желим да кажем неколико ствари. Ово што је урадио терористички олош Аљбин Курти, није смањило све што треба да кажем о њему. Он наравно није добио заслужену осуду ЕУ – рекао је Вучић.

Председник је поручио да су “изабрали најгори српски олош у своје редове, Рашић и Трајковцић, најгори српски олош”.

– Али ја не дам Косово и Метохију, ја волим Космет. Када не можете да пронађете за шта је Србија крива, да видимо шта и како ћете да направите. Не само да су прекршили норме Бриселског споразума, прекршили су и норме Међународног јавног права. Кад се будете обратили Србији следећи пут, водите рачуна о изјавама, о томе да поштујете грађане Србије, не дам вам да их понижавате, а радили сте то безброј пута. Србија је своја на своме, Србија ће чувати себе. Ти, терористички олошу, води рачуна да не повредиш ниједног Србина, заједно са овим квислинзима што си изабрао, Срби ће знати да одговоре, заједно са државом Србијом. А вас из Европе, срам вас било, то је све што могу да кажем. За суботу спремам детаљнији одговор – казао је председник.