Соколац остварио нову побједу (ВИДЕО)

0

Кошаркаши Сокоца наставили су са добрим партијама у Првој лиги Републике Српске гдје су у оквиру деветог кола побиједили на свом паркету састав Студент-Игокее из Бање Луке резултатом 74:60 и задржали се на диоби првог мјеста на табели.

Домаћини су утамицу против младе екипе Студента преломили у посљедњем периоду игре, а до осме побједе у сезони Сокочане су предводили капитен Немања Печеница и Дејан Кокоруш који су постигли по 21 поен.

„Тим Студент-Игокее састављен је од врло младих момака који чине подмладак Игокее и ради се о талентима који су пробрани из цијеле државе тако да смо ову утакмицу добили и на наше искуство. У другом полувремену прорадио је неки наш инат као реакција на поједине судијске одлуке и остварили смо побједу која нас је задржала у врху табеле. У наредном колу очекује нас комшијски дерби у Рогатици против екипе коју добро познајемо и сигурно да ће бити квалитетан меч“ рекао је тренер Сокоца Томислав Тамбурић.

Код Сокоца се, поред поменутих Печенице и Кокоруша, истакао Попадић са шест поена и 13 скокова, а у редовима гостију најефикаснији су били Смиљанић и Човићковић са по 13 поена.

КК „Соколац“ након девет одиграних кола има скор од осам побједа и једног пораза док је тим из Бање Луке на омјеру 4-5 и тренутно су на шестом мјесту лигашке табеле.

ИзворСпорт ДЦ
Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.