Фото: Независне новине

Ренато Марјановић (33) из Приједора осуђен је на седам и по година затвора због покушаја тешког убиства неколико особа, у кафе бару „4WД“ у Приједору када је из аутомобила на кафић испалио 29 метака из аутоматске пушке.

Такође је осуђен и због недозвољеног посједовања оружја због чега му је Окружни суд у Приједору изрекао ову једниствену казну.

Иначе, оптужница Окружног јавног тужилаштва Приједор теретила га је да је 06.03.2021. године, око 20.20 часова, због претходне свађе са Драженком Билбијом, Драганом Родићем и Горданом Мрђом дошао испред кафића аутомобилом опел корса.

„У улици Славка Родића у Приједору прешао је на десну саобраћајну траку, посматрано из правца града, те из аутомобила, са возачевог сједишта, на удаљеностима од око 20, 15, 10, 5 и 3 метра, из аутоматске пушке испалио укупно 29 метака у правцу улазних врата и излога „, наводи се у оптужници.

Додаје се да је то урадио у намјери да убије Билбију, Родића и Мрђу, а поред њих и Слободана Шаренгаћа, Радислава Матијаша, Мериму Каурин, Јелену Мирчић, Драгана Драгојевића, Ђорђа Старчевића и Николину Балабан, који су се у том тренутку такође налазили у овом објекту, јер је знао да су сви ту.

„Осам метака завршило је у унутрашњости објекта, па је сматрајући да је наведена лица лишио живота, наведеним возилом и напустио лице мјеста“, стоји у оптужници.

Осуђен је и јер је неовлаштено држао аутоматску пушку ЦЗ-АК47, калибра 7,62, са два припадајућа оквира и муницијом калибра 7,62 и 10 комада метака.

Како су медији раније писали, Марјановић је често пунио ступце црне хронике.

Прошле године је хапшен због сумње да је у Приједору запалио комби, те су га теретили за изазивање опште опасности.

Од њега је био одузет фолксваген туран, након што је, током контроле саобраћаја, утврђено да за неплаћене казне дугује 15.885 марака.

Подсјетимо, Марјановић је и у марту 2019. године малтретирао и вријеђао повратника, суграђанина бошњачке националности, а снимак тортуре објавио је на свом Фејсбук профилу, након чега је такође био ухапшен.