Размишљање на страном језику помаже у доношењу важних одлука…

Психолози упорно проучавају људски мозак и начин на који он функционише, али број изненађења стално расте. Међутим, постоји неколико ствари које су мање познате…

1. Људи са високим коефицијентом интелигенције немају много пријатеља

Када су наши преци почели да формирају прве заједнице, чинили су то да би лакше преживјели, ловили животиње и проширили своја племена. Данас људи још формирају пријатељства, али не из истих разлога.

Међутим, истраживање спроведено недавно показује да људима који имају висок ИQ не треба много пријатеља јер је њихов мозак заузет рјешавањем озбиљнијих проблема и па превише комуникације сматрају губитком времена.

Међутим, психолози не одобравају такав начин живота и форсирају људе који се изолују да се чешће друже са што више различитих типова људи јер то помаже у развоју мозга и побољшава здравље и расположење.

2. Депресивни људи боје виде на другачији начин

Људи који пате од депресије често говоре да је живот изгубио све боје, а та изјава има и медицинску потврду.

Мозак особе која је у депресији постаје осјетљивији на боје, због чега они лоше разазнаје нијансе и интензитет боја.

3. Они који се хвале да ће урадити много, на крају не ураде ништа

Једноставно је, ако желите да урадите нешто велико или ново – не говорите никоме о својим плановима.

Сви они који троше доста времена хвалећи се стварима које ће урадити, на крају не ураде ништа од онога што су причали, док људи који раде у тишини постижу много више.

4. Размишљање на страном језику помаже у доношењу важних одлука

Неколико нових истраживања показују да за доношење великих и битних одлука морате да размишљате на страном језику, пошто ћете тако активирати рационалнији дио мозга.

То ће вам помоћи да ситуацију видите јасније, а самим тим и да је лакше ријешите.

5. Млађи чешће пате од депресије него старији

Истраживање спроведено у различитим дијеловима свијета показује да људи који имају мање од 30 година подносе више стреса и пате од анксиозности и депресије.

6. Срећу је могуће купити новцем

Психолози који су тврдили да је срећа нешто што нема цијену нису то мислили буквално.

Осјећај среће можете купити онда када новац који сте планирали да потрошите на себе потрошите на некога из ваше породице или на блиске пријатеље.

Тада када развеселимо некога другог, развеселимо и себе. Тако побољшавамо своје самопоуздање, па самим тим постајемо срећнији.