Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће у недјељу, 8. јануара, другог дана Божића Свету архијерејску литургију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу.

Литургија ће почети у 9.00 часова, саопштено је из Црквене општине Соколац.

У сва три манастира на подручју општине Соколац сутра на Бадњи дан, након празничног вечерњег, биће освештани и у портама храмова наложени бадњаци, а на Божић, 7. јануара, служене божићне литургије.

Према распореду богослужења, у манастиру Свете Тројице у Озерковићима литургија сутра почиње од 8.00 часова, а велико повечерје са петохљебницом од 16.00 часова, након чега је предвиђено налагање бадњака.

У суботу, на Божић, литургија ће почети у поноћ. Другог и трећег дана Божића литургије у овом храму биће слижене од 9.00 часова.

Манастир Свете Тројице у Озерковићима изграђен је на тромеђи општина Соколац, Пале и Рогатица, а освештан 2005. године.

У манастиру Светог Георгија на Равној Романији вечерње и налагање бадњака почињу у 19.00 часова, рекли су Срни у овом православном храму.

Божићна литругија почиње у поноћ, а другог и трећег дана Божића литургије ће бити служене од 9.00 часова.

Манастир на Равној Романији код Сокоца освештан је 2002. године и у његовој порти се налази капела посвећена Светом Петру Зимоњићу, а на унутрашњим зидовима исписана су имена око 4.000 српских бораца.

У манастиру Пресвете Богородице у Кнежини вечерња служба на Бадњи дан почиње од 18.00 часова, након чега је предвиђено освештање и налагање бадњака у порти храма.

Божићна литургија почиње од 5.00 часова.

Храм у Кнежини код Сокоца један је од најстаријих у овом крају и проглашен је манастиром 1989. године.

Према распореду богослужења у црквама на подручју општине Соколац, вечерње са налагањем бадњака сутра од 16.00 часова биће служено у Цркви Свете Петке на Сокоцу и у Цркви Светог Георгија у Соколовићима.

Од 17.00 часова вечерње ће бити служено у Цркви Светог Прокопија у Бјелосављевићима, а од 18.00 часова у Цркви Чудотворне иконе Пресвете Богородице Тројеручице у Видрићима.

Служба ће почети у 19.00 часова у Цркви Светих отаца Првог васељенског сабора у Ћаваринама, у Цркви Свих светих на Стјеницама и у Цркви Усјековања главе Светог Јована Крститеља на Јасику.