Митрополит Хризостом: Божић – празник човјековог спасења (ВИДЕО)

0

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је данас Свету архијерејску литургију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу

Митрополит Хризостом честитао је православним вјерницима Божић, те поручио да то није празник само хришћана „већ празник неба и земље, свих људи и свих свјетова и свих времена“.

„Господ је чувао тајну свога оваплоћења, како би управо кроз Богочовјека Исуса Христа, кроз његово рођење и све оно што је Господ собом донио промијенио и спасио свијет“, навео је митрополит.

Митрополит је нагласио, да када се слави дан Христовог рођења, слави се велика тајна, а то је тајна вјере и побожности, да се Бог јави у тијелу човјека, што је највећа тајна чувена у историји, кроз коју је Бог из ничега створио све.

„Управо кроз ту тајну откривања Бога и његово постојање човјеком и јављање у тијелу је највећа тајна о којој треба да свакодневно размишљамо и да се сјећамо јер то је смисао нашег постојања. Постојања да сазнамо Бога да спознамо ко је Исус Христос“, истакао је владика Хризостом.

Митрополит је додао да свако који спозна ко је Господ Исус Христос тај је нашао царство небеско.