Бебе рођене у децембру и јануару уносе посебну радост у домове јер је то вријеме празника, породичних тренутака и окупљања.

Уколико и ви очекујете да вам принова стигне у овом или наредном месецу, а још нисте донијели одлуку о имену које ће ваша беба носити, ово је списак женских имена која су карактеристична за децу рођену у зимском периоду.

Николина/Николија

Сматра се да је изведено од мушког имена Никола, а преводи се као „она што доноси побједу“ односно побједница.

Сњежана

Јасно је да је ово име дивна асоцијација на снијег и зиму, а давањем овог имена дјетету вјерује се да че оно бити јако, али и нежно као пахуља.

Кристина/Христина

Како је име Кристина, поријеклом из грчког и латинског језика, а у исто вријеме се и везује за ‘чин светог крштења’, те тиме и за име Исуса Христа, има значење ‘жена хришћанка’; ‘она која је крштена’; ‘особа која је божанска’; ‘кћи Божија’; ‘миропомазана’; ‘безгрешна’; ‘она којој се праштају сви греси’; ‘она која је дар од Бога’; ‘жена коју је сам Господ послао међу људе’.

Андријана

Име Андријана има значење „она која је храбра и борбена“ или „она која је велике снаге и великих способности“, “ озбиљна жена и велики пријатељ“.

Василија

У јануару се обиљежава и слава Свети Василије Велики, а име Василија све је чешће у нашем народу. Име означава нешто царски или краљевски., пишу Новости.