Република Српска сутра, 9. јануара слави 31. годину од свог настанка. 9. јануара 1992. године у Сарајеву, као Република српског народа у БиХ настала је одлуком тадашње Скупштине српског народа у БиХ.

Данас и сутра, низом свечаности у Источном Срајеву, Бањалуци али и готово свим градовима и мјестима Српске биће обиљежен овај значајан догађај из наше блиске прошлости, али први пут на подједнако два важна мјеста за настанак и развој наше Републике. Изазов је то за организаторе обиљежавања, а нарочито за припаднике МУП Републике Српске.

– У Источном Сарајеву данас је генерална проба припадника МУП-а и завршне припреме за сутрашњи Дан Републике – навео је начелник Управе за обезбјеђење личности и објеката и замјеник руководиоца Штаба МУП-а „Дан Републике 2023“ Борислав Шарић.

Организовање свих активности око обиљежавања Дана Републике велики је задатак и безбједносни изазов за МУП Српске

Шарић је гостујући у нашем Јутарњем програму навео да ће у 14 часова на свечаном дефилеу у Источном Сарајеву учествовати 2.500 припадника МУП-а те да ће бити и развијена застава Републике Српске дугачка 500 метара.

– У свечаном дефилеу учествоваће и 37 ешалона – напоменуо је Шарић.

Позвао су све грађане Републике Српске да дођу у Источно Сарајево и да Дан Републике Српске прославе у миру и достојанствено.