Предсједник Србије Александар Вучић честитао је Дан Републике Српске народу и руководству Српске и поручио да увијек могу да рачунају на подршку Србије.

– Желим да честитам празник нашем народу у Републици Српску, руководству Републике Српске, да пожелим дуговјечност Републици Српској у оквиру БиХ, поштујући и међународно право и све друго – рекао је Вучић за ТВ „Пинк“.

Вучић је поручио српском народу у Републици Српској и БиХ да могу да рачунају на сваку врсту подршке у свакој сфери друштвеног живота.

– Желим да кажем нашем народу да увијек могу да рачунају на сваку врсту подршке у свакој сфери друштвеног живота, од економије, културе и политике на своју Србију, као што ми знамо да у тешким тренуцима увек имамо њихову подршку. Нека живи Република Српска! – поручио је Вучић.

Република Српска основана је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали конститутивни статус.