Кашаљ врло често прати прехладе и грипе у зимским мјесецима, а зна бити изузетно исцрпљујући и болан, наручито ако га се не можете ријешити данима. Јавља се када нешто иритира ваше дисајне путеве.

Постоје разни начини како излијечити кашаљ и очистити плућа, али некада и након интервенције лијечника није могуће у потпуности се ријешити ове неугодне појаве.

Један од новијих начина како ублажити кашаљ природним путем је врло једноставан и брз, а потребно је само три састојка. То су банане, мед и прокључала вода. Банана и мед су добра комбинација за ваше болно грло.

За почетак је потребно изгњечити двије банане виљушком како бисте добили пире. Препорука је да узмете незреле банане. Док гњечите банане, приставите 400 милилитара воде да прокуха. Након што је вода прокухала водом прелијте банане у већој посуди.

Добро промијешајте и оставите да се мало охлади. Након тога ставите двије кашике меда и поново промијешајте све састојке. Смјесу конзумирајте одмах, а можете је и претходно проциједити кроз тканину. Осим за кашаљ, овај лијек од банане и меда помаже и код стомачних тегоба.

Овај лијек је идеалан и за дјецу, јер има окус банане и меда па ваша дјеца неће избјегавати овај напитак због специфичног окуса. Ипак, због слаткоће коју има не препоручује се дијабетичарима. Такође, пожељно је да ову количину напитка попијете у року од једног дана.