Председник Србије Александар учић открио је како је текао разговор између њега и “велике петорке”, те да он није био нимало пријатан, а да су одмах на почетку саопштене мере са којима ће се Србија суочити уколико не прихватимо споразум.

– У разговору са петорком у другој реченици ми је речено да морамо да прихватитимо план који је постао нови преговарачки оквир, ако га не прихватитимо суочићемо се са: 1. прекидом процеса европских интеграција, 2. заустављањем а затим и повлачењем инвестиција и 3. свеобухватним мерама у политичком и економском смилу који ће нанети штету Србији. То је поновљено три пута у разговору и сваки пут сам снажно реаговао – открио је председник Србије.

– Мој посао је био да бринем о држави и да ми не бисте говорили да сам прихвато или Србија прихватила нешто што није, не брините, а сви знате о чему говорим, а шта је за Србију неприхватљиво. У међувремену морамо да радимо и да разговарамо са европским посредницима и Албанцима и да покушамо да нађемо што више компромисних решења у различитим областима – рекао је Вучић и додао:

– Ми не можемо да спречимо њихов увазак у неке организације попут Савета Европе, у Нато, иако сам рекао да ако очекују аплаузе од нас неће их добити, али ми то не можемо да сречимо. Оно што можемо јесте да разговарамо како да подижемо степен поверења између нас и Албанаца. Оно што је важно да истакнемо јесте да пре свега моира да буде формирана Заједница српских општина – објаснио је српски председник.