Седам навијача Партизана осуђено је на по једну годину и три мјесеца затвора јер су учествовали у тучи у мјесту Дворови код Бијељине 2018. године а у којој је погинуо младић Александар Пантић из Бијељине.

Основни суд у Бијељини осудио је навијаче чији су иницијали К.Б., К.С., П.С., Л.Д., Г.С., Ј.А. и Ј.М. Туча се догодила 15. септембра 2018. године на паркингу испред хотела “Свети Стефан”.

У пресуди се наводи да су се навијачи ФК Партизан и ФК Црвена звезда договорили да се физички обрачунају због уништеног графита навијача Црвене звезде који је био у кругу Гимназије „Филип Вишњић”, а којег су уништили “гробари”.

“По претходном договору К.Б., К.С., П.С., Л.Д., Г.С., Ј.А. и Ј.М., заједно са П.А., те понијевши са собом телескопске палице, камење и празне стаклене флашице од сока, као и мотке, држалице, летве и слично, дошли на паркинг простор испред хотела, гдје су већ распоређени у групама били у једној групи у којој су били М.З., П.Б., М.М., М.Г., О.Ј., Р.Р. и други са понијетим предметима у рукама стајали на видном мјесту на паркинг, а остали се сакрили у незавршени дио хотела, тако да нису били видљиви, чекали долазак навијача „Партизана“, те када су навијачи „Партизана“ дошли кренули једни ка другима, почели се међусобно ударати, којом приликом је оштећени А.П. задобио бројне повреде”, наводи се у пресуди.

Несретни младић је преминуо на путу за Клинички центар Србије у Београду.

Утврђени износ трошкова кривичног поступка износи укупно 26.344,86 КМ, дужни су платити оптужени К.Б., К.С., П.С., Л.Д., Г.С., Ј.А. и Ј.М., и то по 878,16 КМ у року од 15 дана. Сви ооптужени се обавезују да плате и судски паушал у износу од по 200 КМ, а све у року од 15 дана од дана правоснажности ове пресуде под пријетњом извршења.

Жалба на ову пресуду може се поднијети Окружном суду у Бијељини у року 15 дана, од дана пријема пресуде, навели су из бијељинског Основног суда.