Наравно да ко ради тај и гријеши, а ми вам представљамо грешке са снимања домаћих филмова које сигурно нисте видјели до сада.

Чињеница је да док гледамо филмове на неке ситнице не обраћамо пажњу. Ипак, баш у тим споредним кадровима се најчешће дешавају грешке.

ЖИКИНА ДИНАСТИЈА

Пријатељи Жика Павловић и Милан Тодоровић омиљени су ликови многима. Њихово пријатељство и сплеткарења измамила су многима осмех на лице. У многим дијеловима постоје грешке, а ми вам представљамо једну на коју сигурно нисте обратили пажњу. Наиме, када Милан Тодоровић оде код кћеркиног професора да поразговарају о њеном владању, професор га ословљава са „друже Ђорђевићу“.

ЛАЈАЊЕ НА ЗВЕЗДЕ

Сви се добро сјећамо лекције „да се не сме мокрити са надвожњака ако је испод њега трафо-станица“. Док смо помно пратили објашњења, ретко ко је примијетио да на зиду виси слика Светог Саве. С обзиром да се радња филма одвија 1963. године у време СФРЈ и Тита, тада се слика Светог Саве никако није могла видјети на неком зиду.

ПЉАЧКА ТРЕЋЕГ РАЈХА

Најбољи обијачи и фалсификатори у Београду 1941. године били су Главоња и Калаус, тј. Драган Николић и Никола Ђуричко. Када су се селили у Немачку да „раде“, добили су лажна документа. На предају лажних докумената Ђуричка представљају као пилота Волган Мозера, а Николића као доктора Хелмута Келнера. Касније током цијелог филма Ђуричка ословљавају са Хелмут, а Николића као Волган.

ПРОФЕСИОНАЛАЦ

И на осталим филмовима има сличних грешака. Један од њих је и „Професионалац“. У сцени када Бора Тодоровић и Бранислав Лечић показују ожиљке које су један другом нанијели, у сваком кадру Бори кравата стоји на другом мјесту.

БОЈ НА КОСОВУ

Феноменалан филм који је Здравко Шотра снимио за 30 дана. Ипак, за тако мало времена није могло да се пази баш на сваки детаљ па се тако у сцени где Жарко Лаушевић јаше коња у позадини види трактор.