Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је на данашњем састанку са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду договорена посјета Вучића Републици Српској крајем фебруара или почетком марта.

– Договорили смо се да Вучић крајем фебруара, почетком марта дође у Бањалуку, Републику Српску, заједно са Владом Србије, гдје би се одржала заједничка сједница двије владе и Савјета за сарадњу о специјалним везама који чине предсједници република, односно премијери и да тако заједнички направимо неку нову динамику – рекао је Додик за РТРС након састанка.

Он је истакао да је са Вучићем разговарао о свим важним и актуелним темама, укључујући ситуацију на Косову и Метохији и економске теме.

– Међународни фактор, прије свега САД, Њемачка, Француска и Велика Британија покушавају да своју ранију брљотину везану за признање Косова доведу до краја тако што би натјерали Србију да евентуално кроз неку потпуно сумњиву конструкцију која се предлаже, а то је да се ћути и пусти, доведе Србију у понижавајући положај – рекао је Додик.

Он је нагласио да је најважније да се очува преговарачка позиција.

Када је ријеч о економским питањима, Додик је навео да је разговарано о заједничким пријектима – изградњи аутопута од Бијељине до Раче гдје се Србија појављује као значајан суфинансијер, односно донатор, те пројектима као што је аеродром Требиње и ХЕ Бук Бијела.