На подручју Хан Пијеска у току је чишћење локалних путева према Малом пољу, Кусачама, Кривачама, Планама и Џимријама, те према селу Караула, односно изворишту са кога се напаја највећи дио становништва Хан Пијеска, рекла је Срни шеф општинске Службе за праћење чишћења локалних путева од снијега Зора Гашевић.

Гашевићева је нагласила да је данас приотитет локални пут према селу Џимрије, гдје више домаћинстава испоручује млијеко откупљивачу, пут према Малом пољу и Планинском кампу „Јазавчије рупе“, те селима Плане и Криваче, гдје је за викенд боравило више породица са дјецом.

Возило за чишћење је упућено и према Караули по захтјеву мјештана и за потребу екипе из електродистрибутивне Пословне јединице Хан Пијесак.

Гашевићева је рекла да је тренутно без струје неколико рубних села, до којих су упућене екипе за отклањање кварова.

„Ми чинимо све што је у нашој могућности да обезбиједимо нормално одвијање саобраћаја на локалним путевима и остале потребе становништва, иако већ 48 часова пада снијег уз јак сјеверни вјетар“, истакла је Гашевићева.

На подручју Хан Пијеска снијег је виши од 50 центиметара, на сеоском подручју и знатно виши, а јак вјетар наноси снијег и успорава чишћење путева до центара мјесних заједница, кракова по појединих села и приоритетних саобраћајница у градском насељу Хан Пијесак, па из локалне управе моле грађане за стрпљење и разумијевање.