Безбједносне структуре Србије и тужилаштво на трагу су агентима Агенције за националну безбједност Црне Горе који су били умијешани у припрему атентата на Александра Вучића, предсједника Србије, пише БОРБА.

Већ неколико мјесеци траје специјална акција истражних органа Србије, која ће ускоро резултирати и новим хапшењима.

На списку осумњичених за припрему атентата на Вучића су и неки агенти АНБ-а.

Како преноси Борба, истрага је дала резултата и списак осумњичених је сведен на неколико имена из АНБ-а.

Свједок сарадник Срђан Лалић на суђењу групи Беливук-Миљковић саопштио је да су за свргавање власти у Србији били задужени и Радоје Звицер и људи из АНБ, која је у то вријеме била под директном контролом предсједника Црне Горе Мила Ђукановића.

Лалић је на суђењу казао да су Вељко Беливук и Марко Миљковић, као и Радоје Звицер и људи из безбједносних служби, прије свега дијела црногорске службе АНБ, планирали да сруше власт у Србији, и убију предсједника Александра Вучића, који је, како је навео, био главна мета.

Предсједник Србије Александар Вучић казао је поводом свједочења окривљеног сарадника у случају Беливук, Срђана Лалића, да ће се тужилаштво и службе бавити његовом изјавом која се тиче планова за рушење власти у Србији и умијешаности људи из српских служби, као и из црногорског АНБ.

„Ово је први пут јавно да смо чули, али смо знали о умијешаности појединаца из различитих регионалних служби“, рекао је Вучић.