Породица бившег припадника косовске полиције Слађана Трајковића, који је средином децембра ухапшен због наводног ратног злочина, протестоваће данас испред зграде специјалног тужилаштва у Приштини.

Циљ протеста је указивање јавности на грубу неправду коју правосудни органи Косова чине Слађану одбијањем захтјева одбране да се брани са слободе или евентуално кућног притвора. Суду смо скренули пажњу да су готово сви становници Косова, без обзира на националну припадност, остварили ово парво – рекао је адвокат Дејан Васић.

Васић је упозорио да постоји опасност од фаталног исхода уколико се лијечење Трајковића не настави код љекара Здравственог центра у Косовској Митровици, који најбоље знају ток и природу његове болести.

Он је за портал Косово онлајн рекао да је захтјев породице и одбране базиран из чисто хуманих разлога, с обзиром на то да је здравствено стање Трајковића алармантно погоршано.

Слађан Трајковић је ухапшен 15. децембра у Бошњачкој махали у сјеверној Косовској Митровици.

Он се терети за наводни ратни злочин против цивилног становништва. Основни суд у Приштини продужио му је средином јануара мјеру притвора на још два мјесеца.