Компанија са сједиштем у Канади планира изградити четири МООН ресорта, а први је намијењен Дубаију. Реплика Мјесеца висока 222 метра садржаваће све погодности које се очекују од луксузног љетовалишта.

Пројекат вриједан 5 милијарди долара укључивао би искуство „лунарне колоније“ и „површине Мјесеца“ намијењеног довођењу свемирског туризма на Земљу.

Према оснивачима фирме, Sandri Matthews и Michaelu Hendersonu, ресорт би могао примити до 10 милиона посјетилаца годишње када буде довршен.

Наравно, МООН је још увијек ресорт и као такав гости ће имати шта доживјети и уживати. Насеље ће садржати ноћни клуб, центар за догађања који ће примити до 5.000 гостију, спа-wеллнесс центар, јазз пиано лоунге и вишеетажни салон темељен на ванземаљској летјелици. Велики конгресни центар намијењен је привлачењу излагача на подручју технологије и свемира.

МООН ће такође укључивати ​​144 луксузне јединице за куповину у склопу програма приватних резиденција. Свака вила од 185 квадратних метара долази са доживотним чланством у МООН-у које долази са ексклузивним привилегијама.

Док се службени планови у Дубаију финализују, фирма процјењује да ће изградња овог јединственог ресорта трајати двије године.

„Из архитектонске, инжењерске и дизајнерске перспективе, МООН се може изградити“, закључио је Хендерсон.