Фото: Соколац-срце Романије

Руководство ФК “Романија” приредило је свечаност током које се захвалило пријатељима клуба и спонзорима који су дали значајан допринос да овај спортски колектив направи искораке у спортском и такмичарском, али и сегменту унапређења потребне спортске инфраструктуре.

Представници клуба посебно су захвалили начелнику општине Пале Бошку Југовићу на редовној и озбиљној финансијској подршци, Граду Источно Сарајево, Електродистрибуцији Пале, овдашњем предузећу “Водовод и канализација” и бројним другим привредним субјектима у приватном сектору који су заједно допринијели да овај клуб дуге и богате традиције преброди тешке тренутке и достигне стабилност. Управо та стабилност отвара могућност и за напредак на такмичарском плану, што је у посљедње вријеме видљиво и свим љубитељима фудбала који у све већем броју присуствују утакмицама ФК “Романија”.

Треба истаћи да клуб 2024. године обиљежава и велики јубилеј – 90 година постојања, што пред амбициозну управу ставља и задатак да додатно унаприједи стање у паљанској фудбалској дружини и покуша остварити и неке од циљева, попут играња у Првој лиги Републике Српске.

“Захваљујући начелнику Југовићу и подршци одборника СО Пале, обезбјеђена су средства за куповину земљишта, на којем ће, у сарадњи са Фудбалским савезом Републике Српске, бити постављен савремени терен са вјештачком подлогом, који ће омогућити квалитетнији тренажни процес свих клупских селекција и утицати на то да заштитимо главни терен који је доведен у сасвим пристојно стање”, рекао је члан управе ФК “Романија” Милош Пелемиш, подсјетивши да су још раније завршени радови на доградњи и реконструкцији објекта у којем се налазе клупске просторије и свлачионице.

Како је саопштено из “Романије”, на овом скупу најављена је још већа подршка клубу, јер су то својим залагањем заслужили и управа, а посебно стручни штаб, тренери и играчи. Стога је реално очекивати да овдашњи фудбалери већ у наредној сезони постану и озбиљни конкуренти за улазак у прволигашки фудбалски караван Српске, што би за њих, али и бројне љубитеље фудбала у Палама представљало и најљепши поклон за девет деценија постојања и његовања најпопуларнијег спорта у граду у срцу Романије.