Скупштина града Бања Лука на данашњој сједници изабрала је новог предсједника, а то је одборник СНСД Љубо Нинковић.

Откако је Младен Илић напустио функцију предсједника Скупштине града и отишао у Народну скупштину Републике Српске, владајућа коалиција у највећем граду Српске није могла неколико мјесеци да изабере име за ову функцију.

Прије пет дана након састанка Градског одбора СНСД са предсједником ове странке, Милорадом Додиком, дошли су до новог имена, а то је Зоран Поповић, бивши директор “Водовода” који је смијењен због лошег рада, а смијенио га је лично градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Он ипак није изабран, јер је постао в.д директор ШГ “Оштрељ-Дринић”, а умјесто Поповића, дошло је ново име, а то је нови одборник СНСД Љубо Нинковић.

Љубо Нинковић на данашњој сједници полаже заклетву као нови одборник, па ће након тога и сјести на предсједничку фотељу у бањалучкој скупштини и примаће 4.000 КМ плату до наредних локалних избора.

Подсјећамо, синоћ је одржан састанак градског одбора СНСД гдје је предсједник овог одбора, Владо Ђајић потврдио је да ће нови предсједник Скупштине града бити Љубо Нинковић.