Након што је народни посланик странке За правду и ред Небојша Вукановић на свом блогу објавио текст “Издахнула опозиција у Вишеграду, након издаје удбаша Којића и симбиозе СДС-СНСД све одлуке усвојене једногласно” у којем је изашао са низом оптужби против Мирослава Којића, предједника СДС Вишеград, реаговао је Којић са оштрим одговором Вукановићу.

Најприје је Вукановић оптужио СДС у Вишеграду да је гласао за свих 30 тачака дневног реда на задњој локалној скупштини и да су “муњевито и без расправе, за нешто више од сат времена, све тачке и приједлози СНСД-овог начелника Младена Ђуревића усвојене су једногласно.” При томе је Којића назвао “мешетаром и кадром УДБЕ-е, предратним шпијуном Службе државне безбједности Југославије”.

“Све је последица дилова из сјене мешетара и удбаша Мирослава Којића, који већ годинама ради у Београду, као безбједњак у Амбасади БиХ у Србији, који је очито направио дил са СНСД-ом и продао Вишеграђане за шаку долара, неколико уступака и функција”, написао је Вукановић.

“Како је сијао тако ће и пожњети! Којић је сијао злу крв, правио дилове и трибине са Нешићем и Главашем, нападао и прогонио моје људе и посматраче по терену уочи избора, водио прљаву кампању против моје Листе уочи избора, које сам морао да истрпим и прећутим због општег интереса, да не би кандидатима за инокосне функције правио штету, али више нема праштања! Ко год прави симбиозу и тајни пакт са режимом, било да се ради о удбашу Мирославу Којићу у Вишеграду, Василију Перићу у Угљевику или Драшку Станивуковићу у Бањалуци, он је непријатељ народа и слободе, као таквог ћемо га третирати и неће бити милости у политичком обрачуну и истјеривању на чистац”, додао је Вукановић.

Вукановићу нико не ваља до њега самог

Реагујући на Вукановићеве оптужбе Мирослав Којић је испред ОО СДС Вишеград послао саопштење за јавност са намјером да “демантује невјероватне лажи и измишљотине које је јавно изнио Небојша Вукановић.”

У саопштењу Којић наводи:

Ово је само једно у низу лажи измишљотина које овај “једини борац за правду”, износи о мени и ОО СДС Вишеград.

И сада, као и прије, све што је овај човјек износио су лажи и неистине. Нормалан човјек се стварно мора запитати шта је то у овом човјеку да толико лаже и измишља. До сада уопште нисам реаговао на те његове болесне небулозе, али овом задњом објавом је прешао све границе и принуђен сам да се јавно огласим ради заштите личног интегритета и странке коју представљам.

Све што је написао овај несретник је ноторна лаж.

Након поништавања резултата опозива од стране Републичке изборне комисије СДС је упутио низ жалби ЦИК-у и тужбе суду, али нажалост у овој корумпираној држави све наше жалбе и тужбе су одбачене, а ЦИК као врховно тијело које се стара о законитости спровођења избора на три наше жалбе није уопште реаговао.

Двије године смо се борили и држали скупштинску већину и то је био јединствен примјер у цијелој БиХ. Имали смо 11. одборника од 21. и иако су покушавали свим средствима нису могли да нам разбију већину. Један од 11. одборника био је из ДНС-а и након крађе Републичких избора и преласка Нешића на страну СНСД-а тај одборник је напустио скупштинску већину и за њим су ускоро кренула још два одборника и нажалост већина се распала.

Тај исти Вукановић је када смо држали митинге и борили се за опозив од мене тражио да не дозволим Нешићу да дође у Вишеград како би он дошао. Нешићев одборник чини већину а Вукановић тражи да не долази његов шеф, а при том је са истим тим Нешићем држао трибине по Бањалуци и другим мјестима и када су се завадили онда је тражио да ми због њега разбијемо већину и забранимо Нешићу долазак, а уз то Вукановић нема ни одборника, нити одбор у Вишеграду и никако не учествује у скупштинској већини. Ја не знам који нормалан човјек који се бори против ове власти би тако нешто могао замислити а камоли тражити.

Апсолутна је лаж да сам ја или било ко из СДС-а прогонио неке његове људе и листу, јер Вукановић за ове изборе није имао ни Општински одбор, ни кандидата на листи из Вишеграда, што је све лако провјерљиво, нити Бирачке одборе, тако и све да је неко хтио не би имао кога прогонити. А то никоме нормалном не би пало ни на памет.

Када је постало јасно да скупштинска већина више не постоји, одборници СДС-а су се као одговорни и часни људи, који су издржали све притиске, вратили у скупштинске клупе јер су зато и добили повјерење грађана.

Апсолутно је нетачно да су одборници СДС-а гласали све тачке са СНСД-ом. То је још једна ноторна и злобна лаж Небојше Вукановића. Одборници СДС-а су гласали за неке тачке које су од интереса за грађане Вишеграда, као што је био случај проглашења ловачког друштва од јавног интереса, насипање путева сеоским подручјима, радна тијела у којима учествују одборници СДС-а по Статуту и Пословнику итд., а били су децидно против тачке о повећању плата директорима и нисмо гласали ништа што смо сматрали да није у интересу грађана Вишеграда.

Колико пратим сједнице НСРС видио сам да је “велики борац” Вукановић гласао исто за сва радна тијела у којима учествује његов клуб с тим што се то тамо још и плаћа и још низ разних тачака, а овамо дијели лекције шта треба да ради СДС. Невјероватно, али човјек је умислио да је Месије и да је једино он исправан и Богом дан да суди свима и тешко оном ко не одговара његовом егу и његовим принципима. Њему нико не ваља, шта рећи о човјеку који скрнави и напада на српску православну цркву и његову светост Патријарха српског. Који напада и прогања српске борце по Фочи и љага их по разним телевизијама, а све ради личне промоције и остварења незајажљиве сујете и безграничне похлепе.

СДС у Вишеграду нису успјели разбити ни много јачи играчи од тебе па нећеш ни ти то ти гарантујем. СДС те направио и све си добио преко СДС-а, јер кад си се сам кандидовао нигдје ниси пристао док те Младен Босић није устоличио на листу СДС-а, а и направио те, а ти сад гдје год стигнеш блатиш. Блатиш СДС и покушаваш да уносиш немир и раздор ради својих прљавих личних политичких циљева.

Не бих уопште одговарао овом медиокритету, али како његовом безобразлуку и некаквој умишљеној сили нема краја, принуђен сам да реагујем ради заштите СДС-а, себе и своје породице, јер на овакво блаћење и измишљотине једноставно се не може ћутати.

За твоје политичке измишљотине сам ти покушао културно одговорити, а за твоје баљезгање и називање мене некаквим удбашким шпијуном прије рата, некавим безбједњаком у Амбасади у Београду, издајником и позивањем на обрачун са мном и цртање мете на чело мене и моје породице, смрдљива гњидо мала, само ме још једном узми у уста.

Моја породица и моје име је часно и неукаљано и нећу ни по цијену живота дозволити да нас блате твоја смрдљива уста.

Моја породица је нажалост страдала у рату. Брат са 24. године дао живот за Републику Српску и одликован Тепићевом медаљом за храброст, Удружење породица погинулих Св. Цар Лазар, чији сам био предсједник, је прво у Републици Српској под мојим руководством својим средствима изградило војничко гробље, спомен собу, централни споменик и одликован сам од стране Борачке организације за допринос у рату и борби за права породица погинулих бораца да би се ти дрзнуо да блатиш часно име мене и моје породице и држиш предавања свима, јер си ти једини борац и све потиче од тебе гњидо смрдљива.

Оно што смо моја породица и ја жртвовали и дали за Републику Српску и СДС, ти то не можеш урадити да живиш још 100 година, написао је Којић у саопштењу.