Средњошколски центар Пале и Локално партнерство за запошљавање Пале позивају незапослена лица евидентирана при Заводу за запошљавање Републике Српске у девет општина да се пријаве за учешће за похађање сертификованих обука за дефицитарна занимања које ће се изводити на Палама.

Позив се односи на незапослена лица евидентирана при Заводу за запошљавање Републике Српске у општинама Пале, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Трново, Источни Стари Град, Соколац, Хан Пијесак, Власеница и Рогатица.

Предмет јавног позива је избор кандидата за похађање обука које ће бити извођене у складу са јавно важећим програмима оспособљавања у Републици Српској, што укључује теоријски дио који ће се изводити у Средњошколском центру Пале и практични дио који ће се реализовати код послодаваца, чланова Локалног партнерства за запошљавање Пале.

У оквиру овог пројекта планирано је обучавање за дефицитарна занимања утврђена анализом стања на тржишту рада коју је обавило Локално партнерство за запошљавање Пале и биће обухваћено 70 незапослених лица пријављених на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске у наведеним општинама, наведено је на страници града Источно Сарајево.

Све обуке су потпуно бесплатне за полазнике и биће изведене по јавно важећим програмима оспособљавања објављеним на сајту Завода за образовање одраслих Републике Српске, односно Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Јавни позив можете погледати ОВДЈЕ.