У тешкој саобраћајној несрећи која се јутрос око седам сати догодила у мјесту Чула, на цести Мостар-Читлук, смртно је страдао, како је потврђено порталу Аваза, Жарко Розић (41) из Читлука.

Он је управљао аутомобилом Алфа Ромео, а у једном тренутку, док се кретао из смјера Читлука, под још неразјашњеним околностима, прешао је у супротну страну цесте, одбио се о ивичњак и сударио се с полицијским возилом, које је тада наилазило из супротног смјера.

Показале су то и прве информације након увиђаја којег су обавили припадници Полицијске управе Мостар, а којим је руководила дежурна кантонална тужитељица.

У полицијском аутомобилу су била тројица полицајаца, који су кренули обавити увиђај након саобраћајне несреће која се раније догодила у близини.

Према посљедњим информацијама, један полицајац је отпуштен на кућно лијечење, док су двојица хоспитализирани. Обојица су, тренутно, ван животне опасности.

Према наредби дежурне кантоналне тужитељице, у понедјељак ће обављена обдукција тијела смртно страдалог Розића, а оба возила су превезена у круг ПУ Мостар ради обављања свих неопходних вјештачења.

Такође, подузете су све друге неопходне мјере и радње с циљем потпуног расвјетљавања свих околности ове трагичне несреће, пише Аваз.