Фото: Тањуг / Микхаил Метзел, Спутњик

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се у Брјанску одиграо терористички напад.

„Отворили су ватру видећи да су у возилу деца. Овај злочин чине неонацисти и њихови господари. Сигуран сам да ће ти исти господари брзо заборавити данашњи злочин. Али опет понављам: неће успети – ми ћемо их згромити“, рекао је Путин током обраћања учесницима образовног програма „Школа наставника“.

Како је навео руски председник војници и официри руске војске, васпитани у руским школама, наставници, ментори, храбро и херојски испуњавају своју дужност, штите Русију и руски народ од неонациста и терориста који су мучили и убијали људе осам година у Донбасу.

Група украјинских диверзаната упала је на руску територију, тачније Климовски округ Брјанске области.

Диверзанти су пуцали на аутомобил и убили једну одраслу особу и ранили десетогодишње дете које је превезено у болницу, али, срећом, није у животној опасности.

Процењује се да су украјински диверзанти за таоце узели најмање шест особа, од којих двоје деце.

Диверзантска група данас је продрла из Украјине на територију Климовског округа у селу Љубечане“, написао је гувернер региона Александар Богомаз на Телеграму.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да данас није планирано одржавање седнице Савета безбедности, већ да је за сутра планиран састанак са његовим сталним члановима.

Песков је нагласио да Путин неће ићи у Ставропољску територију због ситуације у Брјанској области.

„Предузимају се мере за уништавање терориста који су продрли у Брјанску област“, истакао је он.

Подсећамо да је Путин током састанка са Федералном службом безбедности (ФСБ) у уторак истакао да је број терористичких злочина у протеклој години на територији Руске Федерације порастао, између осталог и због покушаја кијевског режима да угрози њену безбедност.

Због тога је нагласио да је сузбијање терористичке претње приоритетан задатак и наредио да ФСБ појача своје присуство на руско-украјинској граници.

У току јучерашњег дана руска војска је зауставила покушај кијевског режима да изврши масовни напад дроновима на Крим, јавило је руско Министарство одбране.