Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић неће учествовати на турнирима у Индијана Велсу и Мајамију пошто му државна безбједност САД-а није издала дозволу за улазак у земљу.

Ђоковић је доставио документацију и поднио молбу за добијање посебне дозволе за улазак у САД пошто није вакцинисан против корона вируса, али сенатори са Флориде Рик Скот и Мајк Рубио су реаговали писмом, одбјављеном на Скотовом Твитер профилу објавио да је Ђоковићев захтјев одбијен.

– Речено нам је да је Ђоковићев захтјев одбијен и он неће бити у могућности да учествује у Мајамију наредне недјеље. Предсједник Џо Бајден мора да поправи то одмах и дозволи му да игра у нашој земљи – написао је Скот.

Скот потом додаје у твиту који се надовезује на објаву са писмом, истичући да „нема смисла да Џо Бајден проглашава да ковида више нема, а да се Ђоковићу не дозвољава долазак у САД због вакцине“.

Амерички медији већ недељама нагађају хоће ли најбољи тенисер света моћи да заигра на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију иако је добио велику подршку организатора турнира, па и директора Ју Ес опена Стејси Аластера.

Американци су најавили да ће све забране поводом коронавируса укинути од 1. маја, али остаје да се види да ли ће се то стварно и догодити.

Ако се потврди да Ђоковић није добио посебну дозволу и зато пропусти Мастерс турнире у Индијан Велсу и Мајамију, важније је да ли ће учествовати и на Ју Ес опену, посљедњем грен слем турниру у сезони у Њјујорку, који се одржава од 28. августа до 10. септембра.

А медијска негативна прича ће, као и прошле године у Аустралији, очигледно баш потрајати.