Саобраћај се јутрос у Републици Српској и ФБиХ одвија несметано, али се возачима савјетује опрез због магле која мјестимично смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Магле има на појединим дионицама уз ријеке Босну, Пливу, Врбас и Лашву, као и на путевима Бихаћ-Босански Петровац и Коњиц-Јабланица.

Због уклањања објекта и санације клизишта на дионици регионалног пута Србац-Горња Вијака, у Улици Владе Винчића, долази до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Измјене су на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице и Фоча-Горажде у Филиповићима.

У ФБиХ је због уклањања одрона и оборених стабала обустављен саобраћај на магистралном путу Србљани–Босанска Крупа. Возачи могу користити алтернативни правац Србљани-Цазин-Љусина-Босанска Крупа.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралном путу Јабланица-Мостар, код ресторана „Здрава вода“, као и на улазу у Столац из смјера Мостара, те на скретању за Ораховицу на подручју Коњица.

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.