Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Поводом Осмог марта Међународног дана жена, Удружење „Мајка и дијете“ Соколац организовало је синоћ прославу за око 200 жена и дјевојака ове локалне заједнице. Предсједник Удружења Алекандра Елез истакла је улогу жене у данашњем времену као изазовну и нимало лаку, самим тим јер је жена како стуб породице, тако и самог друштва.

• Радује ме чињеница да се положај жене у друштву мало поправио иако још увијек нису генерално гледано у довољној мјери заступљене у свим сферама живота. Зато је основна порука свакој жени да раде на себи, да се едукују, учествују у свим активностима јер могу дати велики допринос развоју данашњице- навела је Елезова и додала да је велики помак што су и очеви више укључени у сам одгој дјеце, јер да би дијете израсло у доброг човјека, вриједног поштовања, потребна је љубав оба родитеља.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Осми март као Дан жена ипак није довољан, јер је видно примјетна еманципација жена у друштву истакла је начелник Одјељена за општу управу општине Соколац Љиљана Дамјановић.

• Мислим да свака жена треба да исприча своју причу која је једнако успјешна само на различите начине, ми у разговору размијенимо толико искустава које успјешно знамо реализовати у пракси. Вечерас су са нама жене од 17 до 70 година које су успјешне на свим пољима, од представница Удружења, јавних установа, предузећа, општинска управа као и са поносом могу рећи мајке и чланице Удружења „Мајка и дијете“.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Она је рекла да бити успјешна жена значи ускладити све обавезе како мајке тако и ћерке, супруге, колегинице и руководиоца-жонглирати са радним обавезама и имати времена за себе.

Свечаност поводом Међународног дана жена за Удружење „Мајка и дијете“ организована је под покровитељством начелника општине Соколац Милована Бјелице.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

• Настављамо да градимо и учвршћујемо темеље наше општине без подијела и на тај начин тежимо да створимо што повољнији амбијент за живот у њему. Све ове године чинимо што је у нашој моћи да одржимо и живимо један нормалан живот на нашој Романији а самим тим и Републици Српској. Ви сте показатељи доброг рада како се живи и чува једна локална заједница, а наше је да смо ту увијек спремни за све видове подршке и иницијативе- рекао је начелник Бјелица.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

У свијету се разним манифестацијама обиљежава Међународни дан жена као дио борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. На овај дан присјећамо се свих оних храбрих жена које су годинама иступале у борби за своја, али и наша права.