Лидер Уједињене Црне Горе и предсједнички кандидат Горан Даниловић оцијенио је и да се и након ДПС-а наставило са „продукцијом кадрова „са дипломама“ а без знања које су партијским линијама запосјели најодговорнија мјеста.

Он је, како је саопштено из Уједињене Црне Горе навео и да „настављају да довршавају пропадање без и мало гриже савјести код оних који их постављају.“

Он је гостујући на ТВ Будва, истакао значај борбе против лажи која три деценије разара Црну Гору.

„Лажна политичка елита, лажни џет-сет и самим тим лажни понос продуковали су лажни морал на којему се изградило царство варања и лагања. Лажне дипломе су канцер наше заједнице“, рекао је Даниловић.

Наводи, како се каже у саопштењу, да се кандидовао и да би о томе говорио јавно и да би, без обзира што се тиме управо замјера „купљеним и поткупљеним кадровима“, испричао причу о другачијој и поштенијој земљи.

„Све бих уложио, ако будем изабран за предсједника Црне Горе, да се тај ужас заустави, да вратимо самопоуздање младим људима који су се одрекли дијела уживања у младости стичући знање, да би данас у јавној и службеничкој хијерархији били потчињени преварантима и незналицама. У Црној Гори има мјеста за све, али морамо уредити ствари тако да се знање поштује и вреднује“, закључио је Даниловић.