Отац Предраг Поповић истакао је да је баланс најважнији за одржавање здравог односа у браку.

– Идеш са женом својом и окренеш се за неком лепом девојком. Ја сам поставио питање зашто то раде? Је л’су гладни? И знате шта, много жена је бранило своје мушкарце, да је то нормално да погледа у другу девојку. Ја сам се шокирао. Шта ће да ради та жена, ако се тај муж окрене за женом и одмери је, па ако се и друга жена окрене за мужем и погледа га… Шта ће та жена да ради?! – каже отац Предраг Поповић.

– Да би човек издржао да не почини прељубу мора да буде сигуран у то што жели. Ја имам своју супругу, имам своју децу, ја градим ту своју кућу, зашто да је разградим? Зарад чега? Зарад задовољства које опет могу да имам са својом супругом, поручује он.

Ипак, то значи да није дошао у искушење, а одговорио је и шта са оним људима који су дошли у то искушење, починили прељубу и како би њихови партнери требало да “превазиђу” тако нешто.

– То је ваза која је разбијена, а ми покушавамо да је лепимо и питање је да ли ће држати воду. Питање које се прво поставља је да ли је тај који је преварио своју жену, или жена мужа, то урадио због недостатка емоције према свом брачном другу, што се и по закону сматра занемаривањем брачне дужности, каже он.

Додаје и да морамо да водимо рачуна о туђим емоцијама и потребама.

– Имамо случај где мушкарац има тај јачи сексуални нагон и већу потребу, а жена нема. Ту ће он морати мало да спусти очекивања, а она мало да повиши и да се нађу негде на балансу да би тај брак функционисао. То значи да мора да буде жртве и са једне и са друге стране, а не кад год ја хоћу, а ти мене избегаваш, ја ћу наћи неку другу, то тако не иде – каже отац Предраг Поповић у емисији “Живот у балансу” на Блиц ТВ.