На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по претежно сувим коловозима, а повећана је опасност од одрона.

Возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују опрезну вожњу и напомињу да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

На магистралном путу Брчко – Бијељина и на регионалном путу Вршани – Рача, у рејону насељеног мјеста Велино Село у току је санацији пута, због чега се саобраћај од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено, уз повремене краткотрајне прекиде.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини два – Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина на снази су измјене у режиму саобраћаја, јер је у току је постављање расвјете у тунелу Сијерачке стијене.

Измјене у саобраћају су и на путним правцима Приједор – Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка – Нова Топола – Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, као и на путевима Стари Угљевик – Главичице и Фоча – Горажде у Филиповићима.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На подручју ФБиХ спорије због радова током дана саобраћа се на магистралном путу Јабланица – Мостар код ресторана „Здрава вода“, као и на улазу у Столац из смјера Мостара, те на скретању за Ораховицу на подручју Коњица.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.