На хиљаде верника Канонске и Помесне Руске православне цркве окупило се јуче у Кијеву протестујући против одлука кијевских власти о одузимању Кијевско-печерске лавре и додељивању манастирских комплекса и имања политичкој организацији под именом „Православна црква Украјине“.

Власти у Кијеву су дале рок монаштву да напусти лавру до краја марта, а у случају да одбију биће силом избачени. На избацивању монаха учествоваће синхронизовано специјалне јединице полиције и припадници неонацистичке организације под именом „Кракен“ коју сачињавају углавном неопагани (тзв. родноверци) који су једни од основних стубова нацистичке идеологије и расне политике у Украјини.

Пре 2020.године, овакав сценарио није био искључен ни за Црну Гору.

„У распаду Југославије и Совјетског савеза и свему што се након тога десило видимо исти “рукопис” и план“ наводи за портал ИН4С отац Миајло Бацковић.

„Направићу само пар поређења: стварање “цркве” па нације, језика…

Комунизмом дезорјентисани “тумарали”смо и једни и други. План је почео још револуцијом у Русији, а сада гледамо на жалост последице тог плана. Тај план спроведен је код нас у Македонији једним дјелом. Закон о “слободи вјероисповијести” који су наши безбожници у Црној Гори покушали да спроведу је био дио тог плана, али десиле су се Литије и даље знамо“, наводи отац Миајло и додаје да је данас под окриљем рата у Украјини још агресивнији приступ.

„Агресивнији приступ данас у Украјини под окриљем рата спроводе према Цркви. Прогон и страдање наше браће у Украјини и братоубилачки рат је свјетски полигон коначног обрачуна са Православљем, заваравају се они који мисле да је ово сукоб двије војске око некакве територије, ово је сукоб Запада и Истока, а Православље је за тај паклени план који је као што рекох почео одавно, препрека коју морају уништити, обесмислити, подјелити, компромитовати.. Наравно људи који спроводе тај план се уствари боре против Бога, али на крају је јасно ко ће побједити!“

Он додаје да је жалосно што се браћа користе као топовско месо.

„Жалосно је што као топовско месо користе браћу једне против других, али побједа РУСИЈЕ ће бити побједа традиционалних вриједности на којима почива овај свијет наспрам болести која нагриза друштво стварајући свуда у свијету пакао у којем ће се ако се не покају на жалост сами угушити! Битно је показати своје опредјељење за ИСТИНУ као што смо ми показали у ЛИТИЈАМА, спремни да је требало и животом то опредјељење бранити!“ закључује отац Миајло Бацковић.