Фото: Вечерње новости

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је боље саобраћајно повезивање општина у оквиру града Источно Сарајево, због чега се ради студија изводљивости за пробијање цијеви тунела који би повезао Пале са градским језгром.

Додик је истакао да ће овај пројекат у наредних четири-пет година бити сигурно урађен, наводећи да многи нису вјеровали у сличан пројекат који је урађен на превоју Чемерно.

Он је навео и да је град Источно Сарајево стратешки важан за Републику Српску, те подсјетио да су прије неколико година евидентирани највећи проблеми, који су до данас ријешени.

Од болнице, до пута према Јахорини, као и одређених рјешења која су била важна за општине у саставу града“, изјавио је Додик новинарима.

Говорећи о важности града, Додик је истакао и Универзитет у Источном Сарајеву, те напоменуо да је од кључне важности створити услове за добро студирање и квалитетан кадар на факултетима.

Додик је истакао и да је Влада Републике Српске учествовала у рјешавању свих важних проблема са којима се сусретао сам град Источно Сарајево и општине у његовом саставу, те напоменуо да ће институције наставити да раде на пројектима важним за развој Источног Сарајева.

„Учинићемо све да направимо разлику која је потребна у погледу развоја града у односу на претходну деценију, да сваких пет до десет година видимо резултате пројеката“, нагласио је Додик.

Он је истакао и да данашњом посјетом Источном Сарајеву одаје признање људима који су морали да напусте Сарајево, своју имовину и своје животе и дођу на ливаду и изграде ново мјесто за живот.