Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим коловозима, а због ниске јутарње температуре могући су наиласци на поледицу, посебно у вишим предјелима и преко планинских превоја, саопштио је Ауто-мото савеза Републике Српске.

Могући су одрони на дионицама у усјецима, а возачима се савјетује максимално опрезна вожња.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај, па се путничка возила преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на путу Укрина-Горња Вијака, на путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље.

У току су радови у тунелу Чемерно на путу Брод на Дрини 2-Врба и у тунелу Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

Радови се изводе на путевима Брчко-Бијељина и Вршани-Рача код Велиног Села, Србац-Горња Вијака 1, Приједор-Козарац, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Клашнице 1-Нова Топола, Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, од петље Јоховац до Вукосавља, од моста Руданка до тунела Путниково брдо 2.

Вангабаритни превоз креће се на путу Станић Ријека-Гранични прелаз Брод и Брчко-Лепница/Лончари, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар-Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на сат.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на путу Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн, за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље.

На већини путева у ФБиХ саобраћај се одвија по сувом или мјестимично влажном коловозу, а због ниске јутарње температуре, у вишим планинским предјелима мјестимично има поледице на коловозу. Магла смањује видљивост на путевима Градачац-Орманица и Грачаница-Тузла-Калесија.

Због санационих радова на магистралном путу Јабланица-Мостар /у Доњој Јабланици/, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком /у дужини од 150 метара/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.