Основни суд у Сокоцу потврдио је оптужницу против Симе Живановића за кривично дјело недозвољена трговина, коју је подигло Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву.

Њему се на терет ставља да је као одговорно лице у предузећу „АН Комерц“ неовлаштено организовао промет рудног, огревног и целулозног дрвета у количини од 32,18 метара кубних, а чији промет и продаја није дозвољена.

Наведено целулозно дрво пронађено је у товарном простору теретног моторног возила „Ман“, за које је возач посједовао отпремни исказ издат од предузећа „АН Комерц“, а које је одузето и превезено на централно стовариште Жљебови, Шумског газдинства „Романија“ Соколац, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.

Основни суд у Сокоцу потврдио је и оптужницу против Амара Музура због кривичног дјела угрожавање јавног саобраћаја.

Њему се на терет ставља да је 11. маја 2022. године на магистралном путу М1-111 Кула–Ступ, у Улици Равногорска управљајући моторним возилом марке „голф седам“ ударио бициклисту чији су иницијали А.Ђ који је приликом пада задобио тешке тјелесне повреде.

Основни суд у Вишеграду потврдио је оптужницу Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево против Александра Антића због кривичног дјела угрожавање јавног саобраћаја.

Антићу се на терет ставља да је 8. децембра 2021. године моторним возилом „Голф четири“ ударио пјешака чији су иницијали Ј.Р. која је том приликом задобила тешке тјелесне повреде у виду прелома 12. грудног пршељена и потрес мозга.