Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ због кише јутрос се одвија по мокрим и клизавим коловозима, а бројне су дионице са одронима, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

У котлинама и уз ријечне токове, као и у вишим предјелима због магле и ниске облачности смањена је видљивост.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај, па се путничка возила преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на путу Укрина-Горња Вијака, на путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље.

У току су радови у тунелу Чемерно на путу Брод на Дрини 2-Врба и у тунелу Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

Радови се изводе на путевима Подврсник-Љубиње, Брчко-Бијељина и Вршани-Рача код Велиног Села, Србац-Горња Вијака 1, Приједор-Козарац, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Клашнице 1-Нова Топола, Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, од петље Јоховац до Вукосавља, од моста Руданка до тунела Путниково брдо 2.

Вангабаритни превоз креће се на путу Градишка-Гранични прелаз Градишка, Станић Ријека-Каруше-Подврсник-Љубиње-Требиње-Гранични прелаз Клобук, Станић Ријека-Гранични прелаз Брод, Брчко-Лепница/Лончари, Каруше-Модрича, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар-Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на сат.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на путу Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн, за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље.

На путевима у ФБиХ саобраћај се одвија по претежно мокром коловозу због кише у нижим, те мјестимично снијега у вишим предјелима. У појединим дијеловима има јаког вјетра и повећана је опасност од одрона.

На дионицама Гламоч-Млиниште и Нови Травник-Бугојно /Ростово/ магла и ниска облачност знатно смањују видљивост.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија на магистралном путу Јабланица-Мостар код ресторана „Здрава вода“, на улазу у Столац из смјера Мостара, на скретању за Ораховицу на подручју Коњица, те на раскрсници у Калесији.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.