У Републици Српској и Федерацији БиХ има угаженог снијега и поледице у вишим планинским предјелима и преко превоја, па се возачима савјетује да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна до 1. априла, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Угаженог снијега и поледице има на дионицама Мркоњић Град-Млиништа, Власеница-Хан Пијесак, преко Хан Погледа, Трново-Фоча /Рогој/, Гацко-Тјентиште /Чемерно/ и Пале-Јахорина.

На осталим путевима у Републици Српској коловози су влажни и клизави, а учестали су одрони, па се савјетује максимално опрезна вожња прилагођена тренутним условима и стању на путевима.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На дионици Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај због опасности од појаве клизишта, па се путничка возила преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на путу Укрина-Горња Вијака, на путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље.

Ради уклањања објекта и санације клизишта на регионалном путу Добој-Прњавор-Србац, дионица Србац-Горња Вијака 1, у Улици Владе Винчића обустављен је саобраћај сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

У току су радови у тунелу Чемерно на путу Брод на Дрини 2-Врба