Радови на изградњи стамбено-пословне зграде „Пошта Српске“ у Сокоцу почели су давне 1999.године. Објекат је покривен, али су, потом, радови стали и до данас никада нису завршени, с обзиром да је тадашњи високи представник у БиХ Педи Ешдаун наметнуо закон, према коме државне фирме не могу да учествују у изградњи и додјели државних станова.

Наставак изградње последњи пут најављен је 2009.године, приликом посјете Општини Соколац тадашњег директора „Пошта Српске“ Јасминке Кривокуће. Како је тада најављивано приликом посјете Општини Соколац, план је био да се склопе уговори о заједничком финансирању са радницима који су добили рјешења за станове, док би „Поште Српске“ завршиле пословни дио зграде. До реализације ипак није дошло.

Чланак из јуна 2009.године

Како је од тада прошло непуних 14 година, а објекат се налази на главној саобраћајници Сарајево-Београд, покушали смо сазнати више информација од садашњег руководства „Пошта Српске“.

У допису који смо 7.марта ове године послали директору Миладину Радовићу (кадру Уједињене Српске), интересовало нас је да ли се планирају предузети неки конкретни потези и да ли су у претходном периоду расписивани тендери за продају овог објекта. Међутим, одговор на питања редакције портала „Соколац-срце Романије“ никада није стигао, тако да ће становници Сокоца још неко вријеме бити ускраћени за информације у вези са изградњом зграде која представља ругло наше општине.