Новак Ђоковић рекао је у интервјуу за Си-Ен-Ен да му је жао што није играо на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, али да се не каје због што није промијенио своју одлуку о вакцинацији због које му није дозвољен улазак у Сједињене Америчке Државе.

Послије освајања Аустралијан опена Новак Ђоковић играо је на турниру у Дубаију, али није могао да путује у Америку гдје је и забрањен улазак невакцинисаним странцима.

– Не кајем се. У животу сам научио да кајање само може да вам шкоди, да вас натјера да живите у прошлости, а ја то не желим. Не желим ни да живим превише у будућности. Желим да будем у садашњем тренутку колико је то могуће, али и да размишљам о будућности, да створим бољу будућност. Честитам Алкарасу. Апсолутно је заслужио да се врати на мјесто број 1 – рекао је Ђоковић.

Српски тенисер истакао је да му је жао што није могао да се такмичи на турнирима које је освајао по пет (Индијан Велс) и шест пута (Мајами), али да се нада да ће се правила за улазак у САД промијенити до УС Опена.

– Штета је што нисам могао да играм у Индијан Велсу и Мајамију, волим те турнире. Имао сам много успјеха тамо, али донио сам свјесну одлуку и знао сам да постоји ризик да не идем тамо – тренутно је такво стање, надам се да ће се касније ове године промијенити, за УС опен. То је за мене најважнији турнир на америчком тлу – истакао је Ђоковић.

Српски ас подвукао је да су му Гренд слемови примарни циљ, а на УС Опен посебно би волио да оде због публике јер је како каже уживао када је 2021. година играо финале против Данила Медведева. Иако је изгубио од Руса Ђоковић и данас памти фантастичну атмосферу са тог меча.

– Заиста желим да будем у Њујорку. Када сам 2021. године изгубио од Медведева у финалу, доживио сам један од најбољих момената са тамошњом публиком, освојио сам УС опен трипут и играо још много финала; Иако сам изгубио тај дуел од Медведева, добио сам љубав и поштовање публике, желим да се вратим и да се опет повежем с њима. Томе се радујем и надам се да ће десити – закључио је српски ас.

Ђоковић се на терен враћа у априлу када ће најприје играти на Мастерсу у Монте Карлу, а потом се сели у Бањалуку гдје се одржава Српска опен.