Фото: Pixabay.com

Мачке су врло интелигентне животиње и често нас изненаде својим непредвидивим понашањем, али постоје неки уобичајени разлози зашто мачке могу рушити ствари.

Постоје три могућа разлога зашто мачке руше ствари: знатижеља, предаторски инстинкти и тражење пажње. Ево како се мачке понашају када покушавају задовољити те потребе.

Предаторски инстинкт

Мачке су рођени ловци, а такав став их наводи да увијек морају истраживати ​​своју околину. Било да је јако живахна или нешто мирнија, ваша мачка ће осјетити потребу да својим шапама тестира природу онога што је испред ње: није важно ради ли се о ролни папира или кристалној вазни, мачка ће ипак хтјети дотакнути и гурнути ствари, пише Мсн.

Знатижеља и забава

Мачке су врло знатижељне животиње и воле истраживати ​​своју околину. Често, када виде занимљив предмет, гурну га или повуку како би сазнале шта се догађа и како предмет реагује. Када сруше неки предмет, он се креће непредвидиво и то им може бити јако забавно.

Жеље привући пажњу

Мачке се такође досађују и то манифестују кроз понашање. Ова понашања такође могу укључивати ​​гурање предмета с намјештаја – неке мачке руше ствари јер желе привући пажњу својих власника.

Водите рачуна о мачјим потребама и нити један предмет неће “страдати”, преноси Н1.

Укратко, мачке руше ствари из разних разлога, укључујући знатижељу, игру, досаду, предаторски инстинкт и захтјев за пажњом. Међутим, могу постојати и други разлози којих нисмо свјесни, а који би могли објаснити овакво понашање. У сваком случају, важно је запамтити да су мачке интелигентне животиње и да свака мачка има своје индивидуалне склоности и потребе. Као власници, важно је проматрати понашање наше мачке и схватити што је чини срећном и задовољном. Ако можемо задовољити потребе наших мачјих пријатеља, можемо с њима уживати ​​у сретном и складном животу.