Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је недавно у Билећи да ће два милиона КМ бити издвојена за отпремнине 80 радника из општине Билећа.

– За 80 радника биће исплаћене отпремнине у распону од 23.000 до 28.000 КМ, из Кабинета предсједника Републике ћу дати милион КМ за то и милион КМ ће дати Влада Републике Српске и биће исплаћено 80 радника“, рекао је Додик новинарима након састанка са руководством општине.

Додик је истакао да је у општини Билећа више од 200 запослених, те да више од 60 одсто буџета одлази на финансирање плата и због тога је немогуће да општина уђе у било какав развојни циклус.

Он је рекао да је у Билећи проблем оптерећеност буџета, те истакао да ће једну плату за раднике општине у Билећи финансирати Кабинет предсједника Републике Српске у наредних мјесец и по дана.

Он је истакао да је договорено и да се пружи подстицај спорту у Билећи, наводећи да ће више од 300.000 КМ у те сврхе бити финансирано из јавних предузећа, те да је на начелнику и његовом тиму да распореди та средства како би оживјели рад у овој години.

Састанку са руководством општине Билећа присуствовали су и министар финансија Републике Српске Зора Видовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Саво Минић, као и генерални директор „Електропривреде Републике Српске“ Лука Петровић.