Фото: СРНА

Поводом Дана полиције Републике Српске – 4. априла и 31 године од првог постројавања полиције – 30. марта 1992. године на Сокоцу, организован је „Дан отворених врата“ за дјецу из соколачког вртића, а данас ће бити положени и вијенци на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима код зграде општине.

Припадници Полицијске станице Соколац и Жандармерије Републике Српске су дјеци из соколачког вртића приказали дио опреме, наоружања и свега чиме располажу при извршавању послова и задатака.

Замјеник командира за послове криминалитета Полицијске станице Соколац Павле Боровчанин рекао је новинарима да је „Дан отворених врата“ уприличен традиционално поводом Дана полиције Републике Српске и првог постројавања полиције.

Он је навео да ће данас на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима код зграде општине Соколац бити положени вијенци у присуству начелника Полицијске управе Источно Сарајево Бранимира Шеховца, представника Ветерана служби безбједности, других званица и представника Полицијске станице Соколац.

Вршилац дужности директора соколачког вртића Мирјана Субашић рекла је новинарима да су дјеца била одушевљена и постављала низ необичних питања припадницима полиције.