Завршена је обдукција тијела петнаестогодишњака којег је, како се сумња, малољетник погодио несмотреним кориштењем ваздушне пушке у Брчком.

„Током обдукције пронађена је дијабола, те је утврђено да је узрок смрти повреда која је настала усљед употребе ваздушне пушке“, рекли су за „Независне новине“ извори блиски истрази.

Саговорници независних додају да је малољетник, за којег се сумња да је пуцао, задржан, те да ће надлежно тужилаштво за њега највјероватније затражити мјере забране. Ова трагедија се, подсјетимо, десила у понедјељак навече у брчанском насељу Илићка.

Како сазнајемо, дјечак је погођен у груди, а иако су љекари покушали да му помогну, он је, нажалост, подлегао.

Како је потврдила Џевида Хукичевић, портпаролка Полиције Брчко дистрикта БиХ, у 19.51 полицији је из Хитне медицинске помоћи пријављен догађај који је за посљедице имао трагичан исход, а чији су актери били малољетне особе.

Из Хитне медицинске службе Брчко дистрикта БиХ медијима су потврдили да су запримили позив у коме је речено да је дјечак погођен приликом несмотреног кориштења ваздушне пушке.

Наводе да је екипа медицинске помоћи изашла на терен, а несрећни дјечак је превезен у брчанску болницу, гдје је дежурни хирург констатовао смрт малољетника.