Фото: СРНА

Сокочанка Сузана Солдар, члан Младих социјалдемократа, била је једини представник Републике Српске на Форуму младих у Пекингу гдје је имала прилику да приближи искуства из Српске.

Солдарова је рекла да је крајем марта учестовала на Форуму „Консолидација снаге младих у Кини и Европи и заједничко промовисање приоритетног развоја младих“ међу 19 делегата из Централне и Источне Европе.

„Изузетна ми је част што сам имала прилику да се као једини учесник из Републике Српске обратим на Форуму о организацији младих у Српској“, изјавила је Солдарова новинарима.

Он је изразила задовољство што је учесницима форума приближила искуства о организацији Младих социјалдемократа, битној улози младих у СНСД-у, као и о студентским организацијама и осталим организацијама цивилног сектора у Српској.

Солдарова је испричала да је имала част да разговара са директорима разних развојних центара, представницима власти, деканима и професорима, као и са предсједницима разним организација, који су показали интересовање за Републику Српску, културу, традицију.

Она је додала да је радује да Кина, иако велика свјетска сила, жели да чује мишљење и мањих држава и да оствари дугорочну сарадњу.