На конкурсу за избор најбољих литерарних и ликовних радова на тему „Страдања и сјећања на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац“ Милица Боровчанин је освојила прво мјесто за литерарни рад.

Милош Лучић је, у конкуренцији ликовни рад, освојио треће мјесто.

Из ЈУ Средњошколски центар „Василије Острошки“ из Сокоца, чији су ученици Боровчанин и Лучић, подсјетили су да су поводом обиљежавања сјећања на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац, ЈУ „Спомен-подручја Доња Градина“ и Републички педагошки завод расписали конкурс за избор најбољих ученичких ликовних и литерарних радова на тему „Страдања и сјећања на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац“.

На конкурсу су учествовали сви ученици основних и средњих школа Републике Српске.

– Наши ученици су нас навикли и по ко зна који пут су освојили награде у оба сегмента. Честитамо од срца Милици и Милошу, али и свим професорима који се труде и дају све од себе да оваква дјеца имају прилику да покажу шта то могу – поручили су из Средњошколског центра „Василије Острошки“

Милица и Милош ће вриједне награде примити лично 23. априла у Доњој Градини, на обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида НДХ у Концентрационом логору Јасеновац.