У Бањалуци је одржана свечана манифестација отварања тениског комплекса намијењененог за турнир „Српска опен“ који ће, осим Новака Ђоковића, угостити и остала велика имена из свијета тениса.

Наши клинци, из Бањалуке, Републике Српске, али и Србије и цијелог региона имаће прилику да тренирају и раде у овом прелијепом комплексу, и направе прве кораке у овом планетарно популарном спорту, рекао је Бојан Вујић, предсједник Организационог одбора турнира „Српска опен“, на отварању спортског комплекса у Бањалуци.

За само неколико мјесеци, уз подршку републичких и градских институција, изграђен је комплекс који ће задовољити све критеријуме за одржавање турнира на високом нивоу.

– Хвала Новаку Ђоковићу који је вјеровао да ће једног дана доћи у Бањалуку и играти велики турнир, а ми га нисмо изневјерили – рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, на отварању тениског комплекса у Бањалуци.

– Ово је успјех свих нас. Града, Владе Српске, свих снага који желе добро Републици Српској – нагласио је Додик.

Величанствено је данас, у овом тренутку, бити Бањалучанин, грађанин Републике Српске и Србин на догађају отварања тениског комлекса за турнир Српска опен, изјавио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић на свечаном отварању тениског комплекса.

Станивуковић је нагласио да је овај тениски комплекс понос Бањалуке и Републике Српске.

Упричичен је и свечани ватромет у част отварања тениског комплекса.

Отварању овог комплекса присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, представници руководства Народне скупштине Српске, бројни министри у Влади Српске, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

РТРС ће преносити и мечеве са Тениског турнира Српска опен који се игра од 16. до 23. априла.