Фото: Twitter

Викторија Дивак, руска рукометашица и чланица екипе Астраханочка, пронађена је мртва испред своје зграде.

Руски медији наводе да је тело несрећне рукометашице пронађено у близини зграде у којој је живела. Наводно је пала са прозора на осмом спрату и од задобијених повреда приликом пада преминула је на лицу места.

Детаљи ове језиве трагедије још увек нису познати. Полиција је покренула истрагу, а за сада нема индиција да је извршила самоубиство, већ сматрају да је у питању несрећан случај.

„Сви смо у шоку. Нико не разуме шта се догодило. У 11 часова поделила је са пријатељима фотографије како је себи купила нову мачку, а већ у 14 часова била је мртва. Нико не разуме шта се дешавало између. Ово је права катастрофа“, рекао је Алексеј Алексејев, тренер клуба за који је наступала млада 29-годишња рукометашица.

Виксторија Дивак рођена је у спортској породици, њен отац Виктор Дивак имао је успешну фудбалску каријеру. Талентована рукометашица своју спортску каријеру почела је екипи Динамо Сасари, са којом је три пута била шампионска Русије. Имала је и успешну инострану каријеру коју је градила у Немачкој, Француској и Белорусији.

Викторија је играла и за јуниорску репрезентацију Русије са којом је 2009. године била шампионка Европе.

Од 2021. године је лидер Астраханочке. Своју последњу утакмицу за овај руски тим одиграла је 2. априла против Ростова у Суперлиги руског шампионата.